INTRO AF RENGØRINGSASSSISTENTER (2011)

RESUME

Serviceafdelingen på Herlev-Gentofte Hospital bad MindMakers udvikle en række E-læringskurser til serviceassistenter, der har rigtig mange jobfunktioner. Blandet andet rengøring overalt på hospitalet - og arbejde i afdelingskøkkenerne med klargøring af buffetvognen før udportionering af mad til patienterne.

Uanset hvilken jobfunktion serviceassistenten udfører, er hygiejne i højsædet. Af gode grunde, da patienterne ofte er modtagelige for alle typer smitte, så det handler om at bryde eventuelle smittekæder. Det kræver viden og nøje beskrevne procedurer, som hele tiden skal følges. Rundt omkring i Danmark ses det jævnligt, at hele hospitalsafdelinger lægges ned og det rammer ofte også personalet.

Uddannelsesopgaven er omfattende og Serviceafdelingen valgte at bruge E-læring. Vi udviklede og producerede de første kurser til hospitalet i Gentofte og erfaringerne herfra tog vi med til Herlev, hvor de næste kurser blev produceret og sat i drift. Og fortsat anvendes her i 2019.

Herunder finder du først tre skærmbilleder fra kurset og dernæst to ganske korte videfilm, der fortæller nogle centrale ting om hygiejne og nærvær. Du klikker i de grå felter eller bruger pilen i bunden af boksen.

  • Grænsefladen er overskuelig og topmenuen følger dagsprogrammet, når man gør rent.

  • Her ses rengøringsvognen mens der præsenteres forskellige detaljer. Det foregår i et roligt tempo og pile viser stedet, der tales om. NB. Det er ikke en video du kan klikke på.

  • Her er kursisten igang med den afsluttende prøve. Der gives udførlig respons på alle svarmuligheder - ofte uddybet ved hjælp af video. De to næste eksempler er korte videofilm.

  • Et host i hånden - vi har jo lært at holde os for munden - og et efterfølgende håndtryk. Hvem ved - måske kollegaen "fik noget med hjem i hånden"?

  • Uniformen forpligter. Kolleger, patienter og pårørende regner med at man er klar til at hjælpe eller svare på spørgsmål. Det kunne jo også være, at der var en som råbte på hjælp. Moralen er: vær tilstede fysisk og åndeligt.

LÆS MERE

Til hvert af de to hospitaler leverede vi kurser hvis hovedindhold om basal rengøring var:

·      Introduktion til Serviceafdelingen og rengøringsfunktionen

·      Hygiejne på jobbet - herunder delafsnit med Faren ved dårlig hygiejne, sådan udføres korrekt håndhygiejne og uniformshygiejne

·      Sådan gør du rent - herunder delafsnit om pakning af rengøringsvognen og dosering af de forskellige rengøringsmidler, rengøring af toilet og bad samt rengørings af sengestue

·      Klargøring af buffetvognen og opgaver i afdelingskøkkenet

·      Afsluttende prøve med kursusbevis (hvis man består)

Derudover leverede vi kurser til de to matrikler i isolationsrengøring (for patienter, der på grund af smittefaren er isoleret):

·      Intro til isolationsstuer og herunder INSTA 800 og hygiejnestandarden

·      Forberedelse af rengøringen på isolationsstuen - herunder klargøring af rengøringsvognen med særlige desinfektionsmidler

·      Daglig rengøring

·      Slut rengøring (når patienten ikke længere skal bruge stuen)

·      Afsluttende prøve med kursusbevis (hvis man består)

Vi udviklede og producerede de første kurser til hospitalet i Gentofte og erfaringerne herfra tog vi med til Herlev, hvor de næste kurser blev produceret og sat i drift. Og fortsat anvendes (her i 2019).

Vil du vide mere?

Kontakt:
MindMakers Aps
8619 9820, info@mindmakers.dk 

Link og downlooads

Vil du se eksempler fra kurset? Kontakt MindMakers.